[distance type=”5″][title_p_text top_title=”Cazare in Maramures” top_title_part_1=”Pensiunea” top_title_part_2=”HOLIDAY”][distance type=”5″]

Cazare Maramures – Pensiunea Holiday este amplasată in statiunea balneoclimatica Ocna Sugatag, in judetul Maramures centrul geografic al Maramuresului istoric, avand ca principala bogatie naturala : apa sarata naturala extrasa din lacurile formate in urma inundarii fostelor mine de sare, de pe vremea imperiului Austro-ungar, apa este saturata in saruri, minerale si ioni de fier.

Aceasta bogatie naturala, apa cloro-sodica, unica in aceasta parte a Europei este intens folosita in tratarea unor afectiuni reumatismale, afectiuni ale aparatului locomotor, respiratorii, a asteniei si surmenajului cat si pentru combaterea proceselor inflamatorii cronice. Cazare Maramures

Pe linga efectele curative ale apei sarate, pozitionarea acestei localitati pe o culme de deal marginita de Valea Marei si Valea Cosaului, beneficiaza de factori climaterici specifici si de efectele acestora, prin curentii ascendenti de aer formati . Astfel comuna Ocna Sugatag se bucura de o afluenta turistica impresionanta.

Frumusetea peisagistica a locurilor, aerul pur montan, existenta unei rezervatii naturale ,,Padurea Craiasca,, cu arbori seculari de stejar si larice, obiceiurile si traditiile populare (precum Tanjaua – sarbatorirea primului gospodar iesit cu plugul la arat), targul saptamanal de vite, maretia si splendoarea altor obiceiuri locale, arhitectura constructiilor in stil local, existenta in satele apartinatoare a unor izvoare naturale( borcutul din satul Breb), constituie un loc de odihna si recreere in concedii si sfarsit de saptamana.

Ocna Sugatag , tinut de istorie si legenda, este amplasat intr-un decor natural de o excelenta frumusete peisagistica, la poalele muntilor Gutai, cu o panorama vasta de unde pot fi admirati muntii Maramuresului care inchid aidoma unui zid de cetate Depresiunea Maramuresului.

Ocna Sugatag se afla la intretaierea unor drumuri datate din timpuri istorice, astazi in localitatea Ocna Sugatag se poate ajunge pe sosea urmand drumul national DN18 care leaga Baia Mare de Sighetu Marmatiei sau pe calea ferata pana in gara din orasul Sighetu Marmatiei de unde se pot lua mijloace auto pana in statiune.

[webnus-divider]
[blog type=”3″ category=”atractii-locale”]