Skip to main content
Localizare Pârtiile Icoana si Superski din Cavnic

Pârtiile Icoana sunt situate în Munţii Gutin în judeţul Maramureş, găsindu-se la ieșirea din orașul Cavnic spre Ocna Șugatag.

blogitp08

Orasul Cavnic

Cavnicul, datorită unei conjuncturi microclimatice, are un număr mare de zile de iarnă și este cunoscut ca fiind polul zăpezii din Maramureș, lucru care constituie un avantaj pentru cei ce iubesc sporturile de iarnă. Domeniul schiabil de la Cavnic măsoară 8,5 kilometri lungime şi e format din pârtiile Roata şi Icoana, ambele zone beneficiind de instalații de iluminare nocturnă. Toate cele 7 părtii sunt deservite de instalaţii de transport pe cablu.
blogitp37La pârtiile Icoana se mai găsesc: o pârtie de începători dotată cu baby lift, două trasee pentru snow-tubing precum și o pârtie pentru sănii. De asemenea se pot închiria snowmobile pentru iubitorii de natură și aventură.

Obiective turistice in orasul Cavnic.

Biserica romano-catolică „Sfânta Varvara” din 1812;
„Stâlpul tătarilor” pe care se află următoarea inscripție latină: Anno 1717 usque hic fuerunt tartaris (În anul 1717 până aici au ajuns tătarii).Paltinul secular (Acer pseudoplatanus), înalt de 30 m, cu diametrul trunchiului de 1,32 m. „Logolda” – ruinele unei topitorii de aur din secolul XIX.