Trasee Turistice in Muntii Gutai
Frumoasele peisaje-mozaic, alcătuite din pășuni alpine, fânețe, zăvoaie, pâraie, livezi și păduri, unele seculare, pline de viaţă. Dar şi zone sălbatice care adăpostesc mamifere mari precum ursul brun și râsul – dispărute din alte țări europene –, capra neagră, porci mistreți sau lupi și păsări precum bufnițele mari, specii de vulturi și șoimi și multe altele..
Trasee de Bicicleta
Fără să fie concepute special pentru bicicliști, traseele noastre sunt variante ciclabile ale unor drumuri care aveau sau încă au o altă utilitate: drumuri forestiere și de căruțe, poteci pastorale, ulițele satelor, scurte fragmente de drumuri județene și comunale, vechi terasamente ale căilor ferate, oferind turiștilor opțiuni „de a descoperi regiunea în ritmul pe care aceasta îl merită”. (National Geographic, Best Trips 2015) Pentru marcarea traseelor, s-a folosit semnul „C” roșu pe fond alb, vopsit pe arbori, lespezi, stâlpi sau imprimat pe săgeți indicatoare. Unele trasee pot fi străbătute în circuit, unele dus-întors (revenirea la locul de start se face pe același drum) iar altele sunt recomandate a fi parcurse într-un singur sens.
Încă de la o primă privire pe harta destinației Mara-Cosău-Creasta Cocoșului, se poate vedea că relieful acestor locuri este dominant muntos, așa că trebuie să vă așteptați ca multe dintre trasee să includă suișuri și coborâșuri mai aspre, pentru care mountain bike-ul e „musai”.
Obiective turistice in orasul Cavnic.
Biserica romano-catolică „Sfânta Varvara” din 1812;
„Stâlpul tătarilor” pe care se află următoarea inscripție latină: Anno 1717 usque hic fuerunt tartaris (În anul 1717 până aici au ajuns tătarii).Paltinul secular (Acer pseudoplatanus), înalt de 30 m, cu diametrul trunchiului de 1,32 m. „Logolda” – ruinele unei topitorii de aur din secolul XIX.